Tidevand
Startside Tidevand

 

Tidevand i Sydvestjylland

 

Tidevand i januar
Tidevand i februar
Tidevand i marts
Tidevand i april
Tidevand i maj
Tidevand i juni
Tidevand i juli
Tidevand i august
Tidevand i september
Tidevand i oktober
Tidevand i november
Tidevand i december
 

           

 

Efter, at fiskerierhvervet stort set er forsvundet fra det sydvestjyske område, er det blevet meget vanskeligere at opdrive en højvandskalender for området. Tidevandet er imidlertid stadig noget, der betyder meget i området. For eksempel, hvis man vil gå en tur langs stranden for at lede efter rav eller fiske i Vadehavet og de åer, der løber ud i det.

Jeg har derfor gennem en årrække selv lavet en kalender, som jeg har foræret væk til venner og bekendte. For at friske den lidt op har jeg forsynet den med mine egne fotos fra området.

Jeg har nu besluttet at stille den til rådighed for andre, hvorfor den kan downloades som pdf-fil ved hjælp af linket til højre på denne side.

Højvandstiderne er beregnet for Esbjerg Havn med ved hjælp af freeware-programmet WxTide32, men der er også angivet korrektionstider for andre steder i Sydvestjylland og det vestlige Sønderjylland.

Jeg har prøvet at sammenligne de beregnede tider med tider fra andre kilder, og de virker meget pålidelige. Tak til Michael Hopper for et godt program.

Jeg har desuden suppleret med aktuelle høj- og lavvandstider i linkene til venstre. Her er også angivet den beregnede tidevandsvariation i vandstanden. Bemærk, at det ikke er den faktiske vandstand, da den jo ud over tidevandet bl.a. også er afhængig af vejr og vind.

 

                

 

Højvandskalender for 2024

Hent en højvandskalender for 2023 som pdf-fil her